Är binära optioner bluffmakeri?

Först och främst, mina erfarenheter med binära optioner är något begränsade. Jag har investerat pengar men inte inte några stora volymer. Med det sagt, jag kan mig sak. Jag har gjort research och jag vet vad det handlar om. Precis som med alla andra investeringsformer så tar jag detta mycket seriöst, jag skulle inte säga något jag inte själv tror på eller uttala mig om saker där jag saknar kunskaper. Mina kunskaper inom binära optioner kanske är grundläggande men jag har bra koll på konceptet.

Trading på Mobilen

Innan vi kör igång kanske vi ska ta en kort förklaring på vad binära optioner är för något.
Binära optioner är en handelsplattform som funnits länge på NASDAQ med idag är mer tillgängligt via digitala plattformar. Denna typ av handel går ut på att ”betta” huruvida en aktie kommer att gå upp eller ner. Får du rätt vinner du pengar, har du fel förlorar du dina pengar. Till skillnad från att betta på en fotbollsmatch är resultatet oftast mer förutsägbart. Med andra ord så har du relativt bra odds för att göra korrekta investeringar och tjänar pengar.

Nej, binära optioner är inte en bluff

Vi kan väl direkt börja med att klargöra att binära optioner inte är en bluff. Strikta regleringar är på plats för företag som erbjuder tjänster där du kan handla optioner. Finansverket bara för att nämna en av dom. Faktum är att binära optioner har funnits länge på NASDAQ, de senaste 5 åren har handelsformen bara blir digitaliserad. Handel med binära optioner är i sig alltså inget nytt utan har funnits väldigt länge.
Med de plattformar som finns idag är dock binära optioner mycket mer tillgängligt än vad det varit tidigare.

Undvik fällor

En av de viktigaste faktorerna för att undvika att bli lurad eller utsatt för cyberbrott är att välja en mäklare som är reglerad. Se: https://binäraoptionerguiden.se för mer information om reglerade mäklare. Detta är en guide som bara listar mäklare som har licens att bedriva handel med binära optioner.

Vad innebär det att välja en reglerad mäklare? Jo, i Sverige så krävs det en licens ifrån finansverket för att bedriva denna typ av handel. Det finns företag som accepterar svenska kunder som inte är reglerade. När du handlar där riskerar du alltså att bli lurad. Väljer du däremot en mäklare som har licens ifrån FI (finansverket) så kan du känna dig trygg. Finansverket delar endast ut licenser till bolag som går att lita på.

Säkerhet är viktigt

Vare sig det rör sig om binära optioner eller shopping på nätet så är säkerhet något som är viktigt och alltid bör sättas i främsta fokus. Det finns lagar och du har som besökare rättigheter. Det finns också folk som är ute efter snabba pengar på nätet. Det är viktigt att du lär dig att identifiera dessa. Vad säger andra användare om produkten du funderar på att använda? En enkel sökning på Google ger dig snabbt svar på den saken. Håll koll på vad som sägs på forum. Binära optioner är ett bra exempel på när det är viktigt att kolla upp säkerheten innan du sätter in pengar och handlar. Gör du till exempel ett köp på Amazon är det kanske inte lika viktigt. Vi alla känner till att Amazon är en pålitlig produkt med ett gott rykte.